Bakonyszentlászló,Vinye Hódos-ér:Erdei szállás,szálláshelyek listája

Vigyázz kész, kaland! Üdülés az egész családnak Vinyéhez közeli Hódosér völgyében ...Szállás,Szállások,Túrázás ,kerékpározás,sziklamászás,szánkózás ,kalandparkok, természetvédelmi parkok, ... és még sok minden más ..Cuha-szurdok,Likas-kő,Hódos-ér..

Gőzfelhős kirándulás a Cuha-völgybe


2015. április 18-án újra gõzvontatású nosztalgiavonat közlekedik hazánk egyik legszebb vasútvonalán, a Bakonyt átszelõ Cuha-völgyi vasúton, a MÁV Nosztalgia Kft. és a Bakonyvasút Szövetség közös szervezésében.

Utasaink nosztalgia kocsikban utazhatnak és megismerkedhetnek a „boldog békeidõk” vasúti utazásának hangulatával. Ezen nosztalgiautazás jellegéből adódóan a gőzmozdony és az MDmot felváltva közlekednek a vonat élén. A szerelvényben hangulatos büfékocsi közlekedik.

A Bakonyban, Zirc és Bakonyszentlászló között kanyarog a Cuha-völgy. Utunk a szépséges sziklaszurdokban alagutakon, viaduktokon vezet át hazánk messze legszebb hegyi pályáján. A hófehér mészkõszikla ormok különleges látványt ígérnek. A Zircen keresztül folyó Cuha-patak a Zirci-medence forrásaiból táplálkozik. A Cuha szláv eredetû szó, jelentése száraz. Találó a patak neve, hisz medre a kevés csapadékú nyári hónapokban szinte teljesen kiszárad, igaz, tavasszal és õsszel megemelkedhet itt a vízszint.

Budapest Kelenföld - Győr - Zirc - Győr - Budapest Kelenföld útvonalon

A részvételi díj magában foglalja a menettérti jegyet és helybiztosítást. A MÁV Nosztalgia Kft. korhű ruhás személyzete biztosítja utasaink kényelmét az utazás és a programok teljes idõtartama alatt, a visszaúton apró meglepetéssel készülünk a hazatérésre és a „13+1 totó” segítségével további utazásainkra nyerhetnek ajándék jegyet. A szerelvényben sörkocsi közlekedik, ahol lehetőség van frissítők vásárlására.

 

Ezen utazásunk alkalmával együttműködő partnerünk a Bakonyvasút Szövetség.http://www.bakonyvasut.hu/index.php 

          Vadregényes betyárvidék: Cuha-völgy

         images.jpg

A Magas-Bakony egyik méltán közkedvelt kirándulóhelye a közel négy kilométer hosszú, sziklás völgy, melynek legszebb része a számtalan védett növény- és állatfaj számára menedéket jelentő Cuha-völgyi Kirándulóerdő, illetve - az erdei tanteremmel is büszkélkedő - Tanösvény.

A vadregényes, eldugott, vízmosásokkal tarkított völgyet nem csupán közúton, de aPorva-Csesznek és Vinye települések között, három alagúton és két völgyhídon áthaladó, a Bakonyt átszelő Cuha-patak mentén döcögő millenniumi vasúton is megközelítheted, melynek útvonalát tartják az egyik legszebbnek Magyarországon.

Ha itt jársz, semmiképp sem szabad kihagynod avölgy északi kijáratának közelében található, a hírhedtbakonyi betyár, Savanyú Jóska búvóhelyeként elhíresült Betyárpamlag-barlangot, az éltető vizet adó, a természet tiszta ízét jelentő Kőpince-forrást, aZörög-tetőt, valamint az Ördög-rétet, mely talán aCuha-patak legszebb szurdoka, bejáratánál aZsiványbarlanggal, mely sziklaüreg egykor az üldözőbe vett betyárok számára szolgált menedékként.

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 26
Tegnapi: 4
Heti: 52
Havi: 252
Össz.: 32 409

Látogatottság növelés
Oldal: Programok
Bakonyszentlászló,Vinye Hódos-ér:Erdei szállás,szálláshelyek listája - © 2008 - 2020 - vinye.hupont.hu

A HuPont.hu segítségével a weboldalkészítés gyors! Itt kezdődik a saját weboldalkészítés!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »